Indusztriális iroda

Egy nonprofit cég, a The open planning project (Topp) irodáját rendezte be Christine Dalsass belsőépítész indusztriális stílusban.

Drámai hatást akartak elérni a fogadó térrel, ezért ide egy vasúti kocsiból átalakított dohányzóasztal került, a recepciós pult egy átalakított acél íróasztal lett. A falon a Central Park növényzetét ábrázoló élő dekorációval találkozik a belépő.

A tárgyalóteremben mixelték a természetes és ipari hatást, kényelmes, meleg hangulatot teremtve, hiszen van, hogy órákat eltöltenek itt az emberek. A rendezvényteremben minden nagyon flexibilis, könnyen mozgatható. Az asztalok lábaira, a növények konténereire görgőket szereltek.

Régi öntödéből származó alkatrészekből készítették a dekorációkat, mint pl. a fali tükröket.

Az irodában közel 500 régi földgömböt helyeztek el, kapcsolódva a cég munkájához. A földgömbök ministránsgyerekek régi szekrényén állnak.

Itt a mobil munkastílus dívik, azaz a dolgozók az íróasztaluktól eltávolodva bárhol, akár egy kényelmes bőrfotelban ülve, akár egy régi postai szortírozó mellett is végezhetik munkájukat.

A dolgozók minden nap együtt ebédelnek, így szükség volt egy hatalmas érkezőasztalra is. Minden pénteken közösen főznek, ezért itt a konyha fontosabb szerepet kap, mint egy átlagos irodai teakonyha. Egy régi hentespult is segíti a nagy főzéseket.

Több info