Rusztikus átalakítás egy 18.századi raktárban

A hollandiai Dordrecht városában megannyi különös épület magasadik. Ezt az 1750-es években épült raktárat a közeli kórház ágyneműinek tárolására használták, mígnem két évvel ezelőtt egy házaspár felújította.

Az étkező és konyha központi helyiség. Az alacsony belmagasság ellenére napsütéses, szellős terek tárulnak elénk. Letisztult, rozsdamentes acél tűzhely képezi a konyhabútor egy részét, míg a mellette lévő faasztal tárolóként működik. A fagerendák alatt fehér beépített szekrények és klasszikus, Smeg jégszekrény tündökölnek.

Az étkező túlsó oldalán fémszerkezetes asztalt masszív falécek borítják. Retro iskolaszékek ölelik körül és újszerű, légies fémlámpa egíszíti ki. Fehér, antik vitrinben tárolják a tálakat.

Fa csigalépcső vezet fel az emeletre. Fakeretes üvegajtón keresztül léphetünk be a nappaliba. Tikfa polcos szekrény mellett, a 60-as évek hangulatát és színvilágát ídéző karosszékek fordulnak a televízió felé. Tripodlámpa és régi rádió tovább erősíti a múlt század derekának hangulatát.

Különböző, vidám polcokból össeszerelt tévészekrény és okker, bőr fotel áll a másik sarokban. A bágyadt színvilágot előkelő, zöld kanapé és díszpárnák hangsúlyozzák.

A második emeletre vezető lépcsőfurdólóban kopott láda felett csempékre nyomtatott fotó díszeleg.

Az emeleti hálókban fa gerendák vezetik izgalmasan a tekintetet. Alattuk visszafogott franciaágy és bolhapiacon vásárolt éjjeli szekrény látható. Zsalugáteres ajtó mellett török puffon lehet helyet foglalni.

Otthonos, mégis indusztriál atmoszféra egy modern kornak megfelelő, régiségét őrző otthonban.

 

Forrás