Családi átalakítás egy ódon raktárházban

Ez az ausztrál raktárépület már 75 évet szolgált funkciójának megfelelően. Ezek után háromszor is próbálták otthonná alakítani, de mindig félbemaradtak a próbálkozások. Mígnem egy lelkes család és a saját vállalkozásuk két év készülődés után végre sikerrel járt.

A családi házban igyekeztek minél többet megtartani az eredeti szerkezetből. A régi mennyezetet tartó faoszlopok például ma a bejárati ajtó keretében és az étkezőasztal lapjai között láthatóak viszont.

Belépés után egyből a tárgyalót pillanthatjuk meg. Maszkulin, nyers bútorok téglafal előtt. Chesterfield kanapé és kávészínű bőrfotelek között antik íróasztal és reflektorból átalakított tripod lámpa áll.

A konyha éles stílusváltás az előző helyiséghez képest. Letisztult, modern egyenesek és rozsdamentes panelek biztosítják a minimalista hangulatot.

A már emlegetett étkezőasztalt vitra székek veszik körül. Mögöttük klasszikus, barna fotelek gyönyörködtetnek. Csodás fatüzelésű vaskályha húzódik meg az acélkeretes ablak alatt.

A lépcsőfordulóban és rusztikus folyosón saját készítésű képek illetve utazások során beszerzett tárgyak dekorálnak, valamint teszik személyessé a teret.

Az orientális díszekkel ellátott hálóban kecses art-deco ülőke kapott helyet a franciaágy mellett. A nemes és könnyed szerkezet jól mutat a strapabíró falak és gerendázat között.

Francia mészkő borítja a fürdő padlóját. A látványos elem mellett szimpla, fehér csempék és fabetétek alakítják a berendezést.

A gyerekek hálója napsütéssel teli, kreatív helyiség. Jól megférnek a sötét felületek és pasztell kiegészítők.

Az utolsó helyiség vidám, nyitott a családi élet központja. Mintás szőnyeg és harmonizáló festmény rikítóságát vajszínű sarokkanapé és világos íróasztal ellensúlyozza.

Igazán ötletes, a történelmet előtérbe helyező megoldások születtek. Komor, industrial keret öleli körbe a néhol bohém, máshol határozott enteriőrt.

Forrás