Egyszerű loft Hamburgból

Aktuális Érdekesség rovatunkban egy hamburgi pár különleges otthonát mutatjuk be.  Florian és Louise igazi városi nomádok, saját vállalkozásukkal azon fáradoznak, hogy Hamburg elhagyatott helyeit bevonják a város körforgásába.

A Kunth házaspár szívesen keres fel second hand bútorokat áruló vállalkozásokat, a nappaliban található „citrom” is egy ilyen boltból származik.  Az étkezőrészen látható Eames műanyag szélű székek komolyságukkal kiegyenlítik az előbb említett sárga tárgyat. Az étkezőszékekkel összhangban szintén sötét, patinás fotelt láthatunk a hatalmas nappali egyik oldalán. Vele szemben elhelyezett kontrasztos és robosztus zongora kihangsúlyozza a színbeli eltérést és stílusbeli egységet. Így a fő térben, az ötletesen elhelyezett, eltérő stílusú darabok egységes, ipari hangulatot árasztanak. Ezt a hatást erősíti a csupaszon hagyott, nagy padlórészek, a gerendázat és a hatalmas ablakok.

A dolgozósarok központja az egyedi tervezésű asztal, egy darabja a „Critical Objects” nevű sorozatnak. Ez a mozgalom a használható berendezési tárgyak és a szobrászati műalkotások közötti határmezsgyén egyensúlyozik.

Hol a földön, hol felakasztva, vagy táblára rendezve láthatunk absztrakt képeket, nyomatokat és posztereket, melyekhez mind személyes kötődés kapcsolja a házaspárt. Ez a díszítés megerősíti a lakás nyersségének érzetét.

A fekete és fehér kontrasztja végigvonul az egész lakás berendezésén, így kölcsönöz eleganciát a helyiségeknek.

Bár ez az otthon meglehetősen puritán berendezésű, itt a kevesebb több elve érvényesül. Kevés, de hangulatosan összeválogatott darabjaival letisztult industrial designt képvisel.

Forrás