Építészeti csoda egy ausztrál „viskóban”

Közel húsz év alatt készült el ez az ausztrál otthon. A tulajdonost, tervezőt 40 év szakmai tapasztalat és építészeti kedvencei inspirálták. A kiindulási alap egy fészer volt, beton panelekkel és fém szerkezetekkel kiegészítve. A belső és környezet szoros kapcsolata a struktúrában is megnyilvánul, növények és sziklák ugyanúgy részei az enteriőrnek, mint a kertnek.

A berendezés egészében színes, a hatvanas évek geometriai és optikai művészetét idézi meg. Művészeti galériák kiállító tereihez hasonló, fehér keretek között érvényesülnek a legjobban a bohém részletek. A fő helyiséget hatalmas üvegablakok keretezik az egyik oldalon.

A térbe egész hosszan belógó, fehér polcokról idillien omlanak le a zöld növények. Egy-egy ilyen polc alatt szinte lugasban lehet helyet foglalni rubinvörös puffon vagy virágos karosszékben, de egy fém kályha is jól mutat.

Az ablakok előtt kanapéval és fotelekkel határolt sarokban került kialakításra a kávézó, pihenő rész. Könnyed üveglapos asztal, és a fekete szőnyeggel kontrasztos fehér ülőalkalmatosságok relaxáló környezetet biztosítanak.

Középen egyszerű üvegasztalt retro, tikfa támlás székek vesznek körül. A mögötte látható vitrin modern irányvonalat is csempész az enteriőrbe.

A bejárati ajtó után hatalmas, üveglapos asztal körül színpompás vitra székek állnak. A ház minden kiegészítője és festménye ezt a vidám színharmóniát hivatott kihangsúlyozni. Hófehér szekrények keretezik a rozsdamentes, fém konyhabútorokat.

A dolgozó szoba szinte szabadban kapott helyet. Tervezőasztal alatt sziklák fekszenek, friss,  zöld levelek „adnak” árnyékot.

Ezernyi tárgy ragadja meg a tekintet, piros flamingótól kezdve futurisztikus festményen át optic art szőnyegig. A sokfajta, sokmintás, sokszínű berendezés mégi egyedi egésszé áll össze.

Forrás