Fekete-fehér loftlakás régi iskolaépületben

3 évvel ezelőtt költözött be Asia Gwis grafikus a férjével és kutyáival-macskáival ebbe a 80 éves régi iskolaépületbe, Lengyelországban.

A kétszintes lakásban a fekete-fehér dominál. A régi hajópadlót lefestették fehérre, a falakat pedig néhány helyen leverték nyers tégláig vagy régi deszkákkal burkolták.

A nappali fehér kanapéja és a konyhabútor is ikeás, de az étkezőszékek sokfélesége, a felső konyhaszekrényt helyettesítő hatalmas tükör is hozzájárul a tér egyedisgéhez.

A pincelejárat ajtaját átfestették fekete táblafestékkel, emlékeztető táblaként szolgál. A felső szintre vezető lépcsőhöz egy ikeás fellépőt kellett rakniuk, mert régebben más volt a szintmagasság.

A fürdőben a nagymamától örökölt szentek szobrait találjuk, kiegészítve ipari lámpákkal, a zuhanyzót fekete üvegmozaik és fehér beton padlólap burkolja.

A felső szinten ikeás textilek dekorálják a lépcsőházat, mögötte pedig a hálórészt láthatjuk, ahol éjjeliszekrényként egy régi bőrönd funkcionál. Ezen a szinten van a dolgozószoba is, ahol a munkaasztalként egy örökölt, igazi piros-fehér kockás terítőket idéző tapétával burkolt parasztasztal szolgál. A padlóra ipari parkettát fektettek a nagy igénybevétel miatt.

A felső szint fürdőjében a falnak támaszott kép a Magyarországon is jól ismert paraszti falvédő egy részlete.

Kitűnően kevert eklektika: ikea, design klasszikus Eames székek, paraszti bútorok, szentek, piros zsinórokon belógó izzók fagerendás, csodaszép épületben.

Még több kép