Francia sikk skandináv lakásban

Magával ragadó berendezés egy fredereiksbergi, polgári lakásban. Sem a méretek, sem pedig a dekoráció nem monumentális, vagy nehéz. Ezernyi történet könnyed harmóniája ez az enteriőr.

A nappaliban a századelő francia bája bújik meg a galérián látható fotókban. Vintage hangulatot különböző stílusú bútorok emelik ki.  Előkelő, fekete bársony kanapé mellett kicsit lestrapált faléccel borított asztalka húzódik meg. Az üvegasztal vékony, fémlábai összeillenek a szőnyeg mintázatával. A puff orientális színei szelíden emelik ki a sötétebb árnyalatokat és nemes anyagokat.

Nappali másik sarkában art deco récamier kecsességét egy stabil, markáns kőlappal fedett kisasztal ellensúlyozza. A kipreparált antilopfej különleges, elhelyezése miatt is meghökkentő dekoráció.

Az étkezőben több részlet is magára vonja a figyelmet. A főszereplő egyértelműen az industrial stílusú, kopott faasztal. A szintén matt, néhol rozsdás székek hatásos kiegészítők. Ugyanakkor az antik tükrökből kialakított fali díszítés is látványos elem.

A sarokban ismét szemrevaló stílusmixet figyelhetünk meg. Keleti dísztárgyak, fém betűk és egy klasszikus kárpitozású fotel helyezkedik el zöld növények közt.

A konyha fehér csempéi közül kiemelkedik a faszerkezetes pult, valamint megviselt, magasított székek.

A hálóból csak egy meghitt részlet látszik. Vörös téglafal előtt márványlapos asztalon ocelotmintás lámpa, bronz gyertyatartó keretezi az indiai és afrikai tárgyakat.

Az apartman ereje az apróbb részletek összeillesztésében, stílusos és erős darabokban rejlik.

Forrás