Holland loft sok fehérrel

Barátságos, kényelmes ház, ahol a fehér szín dominál. Tulajdonosa egy ruházati stúdiót vezet Amszterdamban. A lakás átalakításához John Guy Cologne építész segítségét kérte, aki szívesen hasznosít újra régi építészeti elemeket, ahogy itt is megőrizte az épület ipari jellegét. Láthatóak maradtak az acél gerendák, melyek karakterességét még erősítik a hatalmas  acél és üveg ablakok. Régi darab a kandalló is, egy kastélyból származik, csakúgy, mint a bejárati ajtó, mely egy francia vidéki házból került ide.

Új viszont a lenyűgöző méretű könyvespolc rendszer acél konzolokból. A szoba puha foteljében kedve is van az embernek órákig bújni a könyveket. A konyha étkezőben ízlésesen elhelyezett fa felületek lágyítják az ipari karaktert. Világos fából készült a konyhasziget borítása, de fából vannak a megőrzött lamellás ajtók és a néhány régi pad, asztalka. A hófehér étkezőasztal és a konyhabútor John Guy dizájner munkája, az étkezőszékek pedig a Gervasoni cégtől valók. A fürdőszoba sem átlagos: a padlóburkolat fából készült, a szabadon álló kád pedig egyszerre nosztalgikus és modern, az olasz Zuchetti fürdőszoba dizájn cég munkáját dicséri.

A hálószoba és gardrób melegségét a fehérre festett deszkafalak adják. A puha fehérséget a kevés, de erőteljes dekoráció – agancsos festmény, régi tömörfa asztalka, súlyos kerámiák – törik meg.

Bővebben a vtWonen blogon.