Indusztriális iroda egy volt postahivatalban

Két év keresés után a Mobelux egy virginai posta elhagyatott falai között találta meg a tökéletes iroda kialakításának lehetőségét. Az 1937-es épület átalakításakor igyekeztek a cég profiljának megfelelő karaktert ötvözni a történelmi szerkezet örökségével.

Az előtérben megmaradt a Saunders Station eredeti felirata a boltíven. Ugyancsak autentikus kiegészítő a postai szortírozó. A letisztult, art deco belsőt stílusos lámpák és néhány dombormű díszíti.

Az irodák bejárata előtt fém íróasztal áll. Felette a 80 évvel ezelőtt erre a helyre tervezett dombormű fotográfiai lenyomata díszeleg felnagyítva és kifeszítve.

A konyhában szürke lambéria előtt a régi előszobai vas, tolóajtók átalakítva ölelnek körbe egy retro, tikfa szekrényt. Vintage dekorációt sok helyen láthatunk az irodában, itt például egy béllyegnyomó kapott helyet cserepes növények mellett.

A társalgó szintén a 60as évek hangulatát árasztja. Kör alakú, egyszerű kávézóasztalt fekete, bőr kanapé és puff vesz körbe.

Az étkezőben szimpla vonalú, egyenesekkel határolt fém padok és asztalok állnak. A helyiség szerkezetét ezek a leegyszerűsített darabok emelik ki a legjobban.

A személyes irodákban fémszerkezetes íróasztalok szigorúságát bohém ülőmegoldások ellensúlyozzák. Iskolai székek és vidám faszékek mellett modern festmények is helyet kaptak.

Az irodában co-working lehetőségek szép számmal előfordulnak. Lehetőség van azonban privát szférát is kialakítani. Van ahol könyvespolcokkal szemben, grafitszürke fotelekben lehet dolgozni.

Előfordulhat, hogy a lépcsőforduló alatti kanapén dolgozhatunk, egy ódodn faláda szomszédságában.

Legalul, a régi kazánházban mozi és kávézó várja a kikapcsolódásra vágyó munkaerőt.

Egy 80 éves épületben csúcstechnológiát kialakítani és a régi varázst megőrizni nem egyszerű feladat, de itt sikerült.

Forrás