Izlandi pizzázó ipari stílusban

Egy különleges pizzázót mutatunk be ezen a héten Reykjavikból. Izlandi lakberendező munkája, aki nem mellesleg bolhapiac fanatikus.  Ennek megfelelően a bútorok többsége is  amerikai vintage darab elhagyott otthonokból.

Bár a pizzázó külseje hagyományosnak tűnhet, belül patinás ipari dizájnt láthatunk. Sikerült autentikus izlandi környezetet kreálni. A szerkezet, mint például a fa mennyezet kiemelése, vagy az ablakok formája a hagyományos skandináv designt követi.

A klasszikus fa bárpulton gyári lámpákat, fölötte pedig nem pohártartókat, hanem vintage polcokat láthatunk, melyekbe plüss-és műanyagfigurákat helyeztek, így erősítve a hely nyers és furcsa kisugárzását.

A fa mennyezet a lakberendező kedvenc része. Minden egyes kis téglalap kézzel készült, a szinte padlószerű elem, az egyszerű égők és a gerendák industrial hangulatot idéznek.

Díszítőelemként sok helyen festmények helyett különleges tapétát használtak,melyek sokkal érzékletesebbek. A lépcsőfurdolóban látszani hagyták a kőfalakat, néhol szürkére festették, így érték el a sajátos skandináv ipari érzetet.

A szürke színek és fehér teríték illetve a klasszikus üvegpoharak letisztultságot sugároznak, melyek mellett megférnek az erőteljes és durva polcok és szekrények az étkezőrészekben.

Az iskolákból, gyárakból, hajdani ebédlőkből származó székek és asztalok, valamint a bolhapiaci serpenyők, kisautók vagy elefántfigurák kompozíciója a súlyos betűformákkal kiegészítve az étteremnek groteszk-industrial légkört kölcsönöz.

Forrás