Kalapácsot a falra?

Egy műhely falán szépen sorakozó szerszámok szinte művésziek. Különösen, ha míves, régi darabok, melyekhez emlékek is fűződnek. Műhelye keveseknek van, de miért ne kerülhetnének ezek a szerszámok akár egy lakás falára is?

A régi szerszámok kézzel készültek, különbözőek, magukon viselik készítőik személyiségét. Anyaguk tartós, hisz egy életre szóltak, így ma is megtalálhatók, de sokszor szerepüket vesztve, fiókok mélyén. A régi szerszámok készítése során a funkcionalitás mellett gyakran megjelent a díszítő kedv, így sokszor érdekes és szép részleteikkel gyönyörködtetnek. Kár lenne őket félredobni, vagy elrejtve őrizgetni. Kis ötletességgel kiváló dekorációi lehetnek egy lakásnak vagy irodának. A Remodelista cikke nyomán összegyűjtöttünk néhány ötletet arra, hogyan lehetnek a régi munkaeszközök a lakás díszei.

Különböző, kecses ollókat vagy kalapácsokat geometrikus alakzatban a falra helyezve kiváló dekorációt alkothatunk. Jól mutatnak a fehér fal előtt sorba rakott, régi emelőcsigák, de felsorakoztathatunk festett nyelű baltákat vagy épp mérőeszközöket is. Persze munkaeszközök nemcsak a műhelyben, hanem a konyhában is lehetnek. A nagymama bekeretezett tésztaszűrője vagy a mécsestartóvá változtatott régi merőkanalak új szerepükben tovább élnek.

Forrás: itt, itt és itt.

Nem átlagos ipari dekoráció az artKRAFT-tól: itt.