Kerti tusoló vascsőből és gerendából

Nyugtat és hűsít a kertben a víz, legyen szó medencéről, csobogóról vagy falikútról. A legegyszerűbben megvalósítható felfrissülési lehetőség talán mégis a kerti tusoló. Nem igényel különösebb építkezést, és még akár dísze is lehet a kertnek, ha elég stílusos.

Néhány inspiráló ötlettel szeretnénk segíteni a loftrajongókat abban, hogy kialakíthassák ipari stílusú kertjükkel leginkább harmonizáló kerti zuhanyzójukat.

Karakteres épülethez, ipari és vintage bútorokhoz érdemes letisztult alapanyagokból megépíteni a tusoló falát. Legjobb, ha adott egy kőkerítés, kőfal, a ház fala vagy a deszka kerítés. Ha építünk, építsük bontott fából, téglából, nyers gerendából vagy kőből. Stílusos lehet az is, ha a tusoló fala fém lap vagy nyers beton.

Miből legyen a zuhanycső? Ha szerencsénk van, a padláson, ócskapiacon találunk régi zuhanycsövet és rózsát, amit kis felújítással működőképessé tehetünk. Bontott csövek összehegesztésével is elérhetjük a loft hatást. Ebben az esetben további kreativitást vihetünk bele: a hajlított csövek kacskaringós rendszere még iparibbá teszi a hangulatot.

Jó, ha a kiegészítők is összhangban vannak az indusztriális stílusú tusolóval: régi, bontott szaniterekkel, mosdótállal, vascsőből készült törülköző akasztókkal tehetjük teljessé az összhatást.

A képek forrása: itt, itt, itt, itt, itt és itt.