Kincsekkel teli, 18.századi malom

Megviselt, poros gerendák roskadnak ebben a majdnem 300 éves gabonamalomban. Az áporodott hangulaton kívül azonban gyönyörű, vintage berendezést is rejt az épület. A malmot utolsó tulajdonosa hagyta a most látható állapotban, mely nélkülözi a sterilitást.

A földszinti nappaliban található többek között a malomkő. A fapadlós és faoszlopos szerkezetet második virágzásukat élő bútorok töltik ki. A falon a múlt évszázad első feléből származó festmények lógnak. Bársony fotel áll a faládákból összerakott asztal előtt. Kiegészítik a régies atmoszférát a retro székek.

Szintén a földszinten található a konyha, mely régi irodahelyiséget foglalja el. A saját készítésű fapulton sokszínű kerámiák kaptak helyet.

Az emeleti nagy, nyitott tér helyet ad az alvósaroknak is. Itt a franciaágy mellett antik tálaló szolgál éjjeliszekrényként.

Az ágy mögött fehér könyvespolcok húzódnak. Színes olvasmányok veszik körbe az ablakokat. A meghitt kuckóban fehér hintaszéken lehet megpihenni.

A fenti nappali hangulatát hatalmas zongora alapozza meg. Kecses, art nouvo kanapé látható az egyik oldalon. Stílusban ide illő kiegészítők a régi asztalkák és klasszicista szobrok. Az elrendezés kialakításában maximális szerepet töltött be a napfény beáramlása.  A középpontban még egy, fatámlás, gondosan faragott ágy is világít.

A hagyományokhoz hű, autentikus berendezés díszeleg régi szerkezet kiemelésével összhangban.

Forrás