Konyhaközpontú loft Londonban

A sikeres angol gasztroíró, Anissa Helou választotta otthonául az 1880-ban épült régi ipari épületet. A ház először sárgaréz öntöde volt, később bútorraktár. Az írónő 13 éve költözött be. Azelőtt képzőművészettel foglalkozott, és egy viktoriánus otthonban élt, 19 századi bútorok és festmények között. Aztán Anissa belecsöppent a főzésbe, eladta a művészotthont, túladott a régi bútorokon, a sok száz művészeti albumon, és új életet kezdett egy világos, szellős loftban.

Eleinte igyekezett minimalizálni a növekvő szakácskönyv gyűjteményt, kevés sikerrel. Plafonig ér a dolgozószoba-nappali épített könyvespolca, vagyis elég magas, tágas tetőtérről lévén szó. A polc felső részeit csak létráról lehet elérni, mégsem fér el benne a szakácskönyv gyűjtemény.

A nappali fontos tartozéka Maarten van Severen filmnéző fotel. De Anissa igazi kedvence, a Poltrona Frau krémszínű kanapé. Bár sok vendéget fogad, a házigazda nem engedi, hogy bárki egy pohár vörösborral a kezében a kanapén foglaljon helyet. Az íróasztal is Poltrona Frau. Az írónő – barátai szerint – úgy néz ki mögötte, mint egy vezérigazgató. Vezérigazgató a konyhában.

Anissa folyamatosan blogol az utazásairól, találkozásairól és persze a receptekről. Elsősorban a Közel-Keleti, Észak-Afrikai és mediterrán konyhára fókuszál. Ezek a tájak a lakás néhány kiegészítőjében, így a vörös padlón heverő marakeshi és perzsa szőnyegekben visszaköszönnek.

No és milyen a konyhája egy loft tulajdonos gasztroszakértőnek? Hipermodern és rozsdamentes. Először ugyan unalmasnak találta az ehhez hasonló “konyhaüzemeket”, ám egy gasztro kiállításon beleszeretett az Elro cég Sirus nevű, svájci pontosságot és professzionalitást megjelenítő konyhaszigetébe. A konyhasziget szigorúságát a napszítta zöldre pácolt fapadló és a milliónyi fűszeres üveg művészi összevisszasága lágyítja.
Anissa Helou otthonában a Design Sponge járt. A teljes cikk itt elérhető.