Lakás egy gombgyárban

Régi gombgyárból kialakított vagány otthont mutatunk be ezen a héten.

A párizsi, ipari stílusú lakás számos újrahasznosított kiegészítővel válik lakberendezési inspirációvá.

Az épített beton konyhában a felső szekrények helyett nyitott polcok találhatóak, a botanikai képek, régi betű-dekorációk és a csarnoklámpák még jobban erősítik az ipari atmoszférát. Régi műhelyszékek szolgálnak bárszékként, de kontrasztként az étkezőasztal felett egy szecessziós csillár lóg.

Az óriási étkezőasztal a tulajdonosok keze munkáját dícséri, a körülötte elhelyezett székek vintage darabok, egytől-egyig a helyi bolhapiacon vásárolták őket.

A nappaliban a tulajdonos által készített fém és kő dohányzóasztal, mellette ikeás kanapé és Eames székek keverednek. A festmény a férj alkotása.

A dolgozósarok a galériára került, a régi korlát szintén bolhapiaci kincs, öntöttvas kerítéselem. A dolgozó falát vékony drótból készült idézetek és csipeszekkel fellógatott családi fotók, feljegyzések díszítik.

A gyerekszobában a zöld árnyalatai dominálnak, az egyszerű ikea ágy is színt kapott, a zöld régi kerti szék pedig vonzza a szemet.

A szülői háló és fürdő egyterű, a betonnal burkolt kád, a régi faszék, a fém fali tárolók itt is az ipari érzetet növelik.

Az egykori gyár hangulatának konzerválásával és újszerű berendezéssel ebből a régi épületből is sikerült meghitt otthont varázsolni.

Forrás