Loft saját-kezűleg

Az angol nyelvben van egy frappáns rövidítés, DIY=Do It Yourself.

Tökéletesen illik e mozaikszó a lakásra, merthogy a tulajdonos házaspár sok-sok mindent maga csinált saját kezűleg. Falaztak, tapétáztak, lámpákat készítettek.

A loft a kontrasztra épül: sötét-világos, férfias-nőies, régi-új, rusztikus-modern. A berendezést több helyről gyűjtögették össze, barátoktól, ebay-ről, használtcikk boltokból.

Az étkezőasztal feletti lámpa saját találmány és kivitelezés. 100 izzóból áll, de 10 izzóként lehet felkapcsolni. A fekete fal tökéletes háttér a kép-és fotógyűjteménynek valamint egy régi molnárkocsinak. A hatalmas étkezőasztalt thonett székek veszik körbe.

A konyhában az ikea bútorok mellett egy régi munkaasztal szolgál szigetként, és feketére festett papírtapéta borítja a falat.

Régi autóbusz megálló tábla, betűk-számok minden mennyiségben, sokfiókos tároló (hamarosan az artKRAFT-nál is…).

A hálószoba a lakás feminim része, a pihenés, relaxálás tere. A bútorok nagyrésze vintage stílusú, az ágyak fejtámlája családi örökség. A feleség az antik teáscsészék nagy gyűjtője, amelyek a halóban is feltornyozva állnak.

A dolgózóasztalt is a tulajdonosok készítették: rétegelt lemez parafával burkolva. Körülötte pedig vintage kiegészítők és barátok ajándékai.

A nagy tanulság: látványos enteriőröket lehet összeállítani kevés pénzből, sok fantáziával!

Még több fotó