Malom loft

Ezúttal egy amerikai malomépületben kialakított loftlakást mutatunk be. A tulajdonos egy kisgyermekes család, ahol az apuka asztalos, így előnnyel indult a különleges berendezés elkészítésében.

A hatalmas lakásban megőrizték az eredeti hajópadlót, az osztott ablakokat jelzésszerű függönyökkel, és jónéhány helyen leverték tégláig a vakolatot. Megmaradtak az eredeti faajtók is üveg felülvilágítókkal.

A közösségi teret nem szabdalták fel falakkal, alacsonyabb szekrényekkel választották el külön a fukciókat, néhol növényerdővel egyetemben.

A belépőt az előszobában helytakarákos moziszékek fogadják, a család kerékpárjait pedig a mennyezeten tárolják. Már itt ipari stílust sugall a régi öntöttvas lábakon álló gépezet.

A nappali rész teljesen családbarát, puha kanapék, fotelok, régi szőnyeg. Az alacsony könyves-tévés szekrény pedig elszeparálja a konyhától.

A konyha zseniális. A főzés a magyar sparheltekhez hasonló, régi, átalakított kályhán történik. A tér közepén álló mosogató egy 20. század eleji megmentett hatalmas mosogató, réz csövekből kreált csapokkal. A konyhaszekrényt régi üzletberendezés pultja, szekérnyei alkotják.

Az étkezőasztal körül különböző székek állnak, ahogy az irodai rész tárgyalóasztala körül is.

Ebben a hatalmas térben a dolgozórész sem különül el, az anyuka varráskor sincs elszeparálva.

A közösség térben meghatározó darabok a fém kartotékszekrények és a míves fa térképtartó fiókos szekérnyek, melyek jól megférnek a 18 hónapos kisgyermek játszóházával, hintájával, kisbútoraival.

A gyerekszobában az egyszerű vonalú fabútorok erőteljes kontrasztban állnak a patinás téglafallal. A szülői hálóban ismét felbukkan egy régi, lábakon álló nagy mosogató, ezúttal virágtartóként szolgál.

A fürdőszobában az ipari hangulatot erősítik a régi WC feliratok és a látszó fali csövek végén a kerek mérőműszerek.

Látható, hogy az épülettel “kapott” ipari feelinget hogyan lehet eredeti, jól funkcionáló ipari tárgyakkal lazán erősíteni.

Több kép