Mesteri kézimunka

Bútoraink és berendezési tárgyaink ezerféle helyről érkeznek hozzánk: gyárból, falusi műhelyből, kórházból, iskolából, padlásról, pincéből. Az állapotuk is ezerféle. Van, amelyiknek csak egy-egy része használható már, így új tárgy készül belőlük más bontott alkatrészek felhasználásával. Van, hogy bizonyos elemeket újra kell gyártani. Sok tárgynak pedig csak kisebb szerkezeti megerősítésre vagy épp felületi kezelésre van szüksége.

Egyvalami közös bennük: régmúlt időket idéző tárgyak ezek, melyeket masszív, tartós alapanyagokból, leginkább kézimunkával készítettek a régi mesterek. Ahhoz, hogy megmentsük, és patinájukat megőrizve még sokáig használható állapotba hozzuk őket, hasonló, régimódi mestereket kellett találnunk.

Ez persze nem ment azonnal, sokat és sokakkal kísérleteztünk, míg végül összeállt az a szakember gárda, akikkel állandóan együtt dolgozunk ma már.

Az artKRAFT mesteremberei egy alföldi kisvárosban működtetik műhelyüket. Idősek, fiatalok, asztalosok, lakatosok, villanyszerelők. Ők még nem felejtették el a kézimunka precíz fogásait. Tisztelik a nemes anyagot, a régi tárgyak történetét.

Szeretünk velük dolgozni!