Minden komolyságot nélkülöző tengerparti ház

Ausztrália egy eldugott tengerpartján áll Donna és Chris Allen 50-es években épült háza. Kezdetben az volt a tervük, hogy a régi ház helyére egy energiatakarékos ökootthont építenek fel, de a gazdasági megfontolások erősebbnek bizonyultak.

A költségkímélő felújítás után egy játékos és megnyugtató tengerparti stílusú otthont hoztak létre indusztriális és vintage kiegészítőkkel. Mikor beköltöztek, tele volt a ház narancssárga és avokádózöld tapétával és fa burkolatokkal. Donna merész kontrasztokat és vibráló színeket választott.

Nincs itt semmi komoly – mondja a házról nevetve a tulajdonosa. Élénk piros és kék bútorok ellensúlyozzák a fa burkolatok és a fehér fapadló visszafogottságát. A falakat a család utazásokról készült fotói díszítik és rajonganak az antik, ócskapiacon vásárolt kacatokért, régi, patinás bútorokért.

Donna dolgozószobájában megjelenik az ipari stílus is, nehéz karakteres berendezési tárgyakkal. Legfőbb éke mégis a kilátás Sydney impozáns tengeröblére. A konyha letisztult, a tengerészkék és fehér színek uralják.

Nyitott, tágas elrendezése alkalmassá teszi a főzésre és evésre egyaránt. A ház a természet része Allenék állandó vendégei az oposszumok, papagájok és kakaduk, lakótársaik pedig a kutyák, José és Nacho.

Részletek