Neonszínek és csőregiszter

Egy párizsi enteriőr-stylist kétszintes otthonában összhangba került a színek és a nyers, ipari stílus, szinte tökéletes egységet alkotva.

Az előszobába lépve egyből látható, miről is van szó. Neon színű falak, beton padló, acél lépcső, és a gyárakban, üvegházakba használt fűtésrendszer, a csőregiszter, mely az egész lakáson végigfut.

A konyhával szemben, a két kopott bőrfotelben üldögélve gyönyörködhet a tulajdonos a falon végighúzódó acél kandalló tüzében. Több vendég fogadását segítik a lehajtható régi fa moziszékek. A türkizkék árnyalataiban játszik a konyhabútor, az acélrúdon pedig a naponta használt eszközök színesítik még a teret.

A tölgyfa hajópadló a konyha-nappali-fürdő hármasában egyéges burkolatot teremt, és a fürdőszoba tolóajtaját kinyitva egy komplett életteret kapunk.

Mosdókagylóként egy régi tábori mosogató szolgál, a fürdőkádat pedig egy vastelepről mentette ki a tulajdonos. Régi lenvászon lepedőkből varta meg a függönyt, díszítésként pedig horgolt betéteket tett bele.

A vendég fürdőszobában is egy extrém mosdó, egy régi üzemi mosdókagyló található. A vendégágyak leselejtezett tábori ágyak, neon színűre átfestve. Kihúzható régi műhelylámpák biztosítják a hangulatvilágítást.

A tulajdonos hálószobájába lépve megcsodálhatjuk a saját horgolású ágytakarót valamint a könnyed, lebegő érzést keltő “könyvespolcot”. Érdemes figyelni a régi, tekerős bakelit villanykapcsolóra is.

Még több kép