Tiszta és karakteres fa edények

Egy ipari stílusú tér megtervezésekor nem állhatunk meg a bútorok kiválasztásánál.  Az sem mindegy, hogy milyen kiegészítőket, dísztárgyakat vagy kárpitokat választunk az indusztriális darabok mellé. Mai bejegyzésünkben olyan edényeket mutatunk, amelyekhez hasonlót bátran választhatunk loft stílusú enteriőrbe.

Joshua Vogel kapcsolata a fával szinte szimbiotikus. Faszobrászként ismeri minden fadarab történetét, a különböző fajták különböző tulajdonságait. New Yorkban alapította meg a Blackcreek Mercantile & Trading Co. nevű vállalkozását. Dió-, juhar és szivarfából esztergálja szoborszerű alkotásait. Edényeinek, dísztárgyainak felülete sima, alakjuk markáns, nagyvonalú.

Az esztergályos művész munkahelye félúton van a galéria és kézműves műhely között, mint ahogy hivatását is a művészet és a kézművesség közötti határvonalra helyezi. Vogelnek szenvedélye a munkája, egy-egy alkotásán akár hónapokig is dolgozik nagyfokú türelemmel és odafigyeléssel.

Tiszta, markáns edényei – tálak, edények, dobozok, kanalak, dísztárgyak – jól harmonizálnak az ipari környezettel. Ezek a darabok elég erőteljesek ahhoz, hogy a nagyméretű, indusztriális bútorok ne nyomják el őket, természetes színeikkel mégis belesimulnak környezetükbe.

Bővebben