Vintage lakás Philadelphiában

Egy 1915-ben épült amerikai sorházban rendezte be stílusos otthonát egy fiatal pár.

Amit a lakásból menteni lehetett, azt megőrizték. Hajópadló, nyílászárók, a felújítás során keletkezett faanyagot is falburkolatként hasznosították.

A fiatal pár imádja a bolhapiacokat, online aukciós oldalakat bújnak újabb és újabb kincsekért, és az örökölt bútorokat is beillesztették az enteriőrökbe.

Az előszobában egy régi térkép fogadja a látogatót, alatta saját készítésű, bontott anyagokból összerakott pad áll.

A fürdőszoba egyik falát fekete táblafestékkel kenték le, így nemcsak vízálló, hanem bármilyen motívumot rajzolhatnak rá akár havonta. A fali mosdó fölé egy patinás tükröt akasztottak, szépen rímel a kopottas sárga faszékkel.

A vendég hálószoba vaságya hajdan egy kolostorban állt. Az ágyvég mögötti falat a tulajdonosok maguk készítették a felújítás során keletkező faanyagból. Csak egy régi falétra töri csak meg a felületet.

Régi színházi széksor köti össze a konyhát a szobákkal, a falat pedig saját kezűleg felrajzolt minta díszíti.

A konyhában leverték a vakolatot, és fehér, klasszikus formavilágú konyhaszekrényt építettek be.

A hálószobában minden régi. Vintage ágynemű, régi fémszekrény, az ágyvég egy kopott fehér faajtó, régi térkép, retró portrék a falon.

Feltűnik a nagymama fiókos komódja is a lakásban, rajta régi írógéppel és gyönyörű kötésű könyvekkel.

A két munkahelyes dolgozószoba két külön stílust képvisel. A téglafal és a vízcsövekből készült polcrendszer maszkulinabb, a pasztell fal, apró kiegészítők pedig a nőiesebb vonulatot érzékelteti.

Itt és itt megtekinthetők az Előtte és Utána képek.

Több kép