Papírgyári loftlakás

A hatalmas belmagasságú loftlakást egy hajdani papírgyárban alakította ki egy fiatal pár. Nincsenek ablakok, a fény a felülvilágítón keresztül árad be, mégsem sötét. Az ipari elemeket az 1960-70-es évek dizájn-darabjaival (pl. a Castiglionitól származó Arco állólámpa) és rusztikus elmekkel kombinálták. Ötletes megoldás a kerékpárok függőleges tárolása az előszobában.

A semleges kanapéra színes párnákat vásároltak, melyek harmonizálnak a felettük lévő élénk színű “Föld” képsorozattal. A régi fa dohányzóasztal az építész anyós gyűjteményéből származik. A nappali egyik falán két fiókos tároló és egy üveglap segítségével egyedi konzolasztalt alkottak. Felette régi litográfiák, vintage fényképezőgépek lógnak, rajta pedig régi földgömb és nagyméretű bankárlámpa áll.

Az étkezőasztal egy leselejtezett tárgyalóasztal, a narancssárga székek pedig vintage iskolai székek. A fekete csövön belógatott lámpákat a fiatal pár tervezte és kivitelezte. A falon lógó zöld ablakokat egy környékbeli tehenészetből kérték el, most installációként szolgálnak. Az ipari stílust puhítja a különféle szárazvirág kompzíciók egyvelege.

A hálószobában salaktéglákra fektették az ágyat, a falakat pedig meghagyták csupasz téglának.

Több kép