Fényes terek kreatív munkához és boldog hétköznapokhoz

Hat évvel ezelőtt költözött Chicagoba a grafikus, fényképész házaspár Nicole és  Mike McQuade. A néhány évi ügynökségi munka után szabadúszóként olyan lakást kerestek, amely otthonos, vendégváró, miközben kreatív munkáikhoz inspirációt és megfelelő méretű munkateret is ad.

Másfél éve találták ezt az ingatlant Chicago West Loop negyedében. Méreteiben mindenképp megfelelt az elvárásaiknak, már csak az volt a dolguk, hogy a teret kettejük képére formálják. Ami elsőként szembetűnik, az a sok, változatos dekorációs elem: tipográfiai és dizájn különlegességek, fényképek és térképek, melyek a pár kreatív feladatainak, változatos életformájának lenyomatai.

A bútorok is változatosak, mindegyiknek külön története van. Sokukat bolhapiacról, garázsvásárról szerezték be, de feltűnik egy-egy különleges dizájn darab is. A személyes és munkához szükséges tárgyakat erőteljes, ipari szekrények és tárolók nyelik el. Van köztük üzemi öltözőszekrény, tervrajz szekrény és páncélszekrény is. Az asztalok – patinás fa étkező, retró dohányzóasztal vagy vizes hordóból lett dohányzó – is mind apránként kerültek a párhoz vintage boltokból, kiárusításokból. A konyhai tároló- és munkaasztal pedig egy építkezéshez használt állványból készült. A kényelemről sokfajta, vidám szék és fotel gondoskodik. Itt sem a márka vagy származási hely volt a választási szempont, hanem a kényelem, és hogy az adott darab a tulajdonosok ízlésvilágát tükrözze.

A lakásban az egyetlen igazi fal a hálószobát választja le. Nicole és Mike épp azt szeretik a legjobban, hogy az óriási tereket átjárja a fény. Ez egyrészt a munkáikhoz – fotózáshoz, tervezéshez -, másrészt a boldog élethez is elengedhetetlen.

Forrás: http://www.designsponge.com/2014/01/a-livework-loft-in-chicago-filled-with-vintage-charm.html